Detalj sa meča Srbija - Australija (©VSS/Slobodan Sandić)
Detalj sa meča Srbija - Australija (©VSS/Slobodan Sandić)

Viktor Rašović: Katastrofalna partija, što pre da se opasuljimo

Vreme čitanja: 2min | čet. 23.06.22. | 20:28

“Ukoliko protiv Kazahstana počnemo kao danas - neće biti lako”

(Od izveštača Mozzart Sport iz Segedina)

Pune ruke posla imaće Dejan Savić do četvrtfinala. Srbija je obezbedila prolaz među osam najboljih pobedom u dramatičnoj završnici protiv Australije, ali samo je trijumf vredan pomena. Sve ostalo - za zaborav.

Izabrane vesti

Na startu turnira Delfini su mučili muku u fazi odbrane, praktično nije ni postojala u većem delu meča sa Amerikom. U dvoboju sa Australijom, koja tradicionalno tera Srbiju da izvuče najbolje iz sebe, zatajio je napad.

Mizernih 21 odsto šuta, a u promašajima iz igre prednjačila su braća Rašović. Posle MVP nagrade i tri gola, Strahinja je sedam lopti potrošio. Učinka nije bilo. Viktor tri manje i još čeka na prvenac u Mađarskoj. Ništa bolji nije bio ni ostatak tima. 

Krajnje je vreme da Srbija podigne formu, jer sa ovakvom igrom protiv daleko jačih u nokaut fazi neće imati čemu da se nada. 

“Katastrofalna partija svih nas, cele ekipe. Čestitam mojoj reprezentaciji na bitno trijumfu. Tako je kako je. Pokušaćemo iz ove i prethodne utakmice sa Amerikancima, a ponajviše iz ove da izvučemo pouke i da se opasuljimo što pre. Četvrtfinale je blizu, ali pre tog najbitnijeg meča na prvenstvu u subotu nas čeka utakmica protiv Kazahstana, gde ukoliko počnemo kao danas neće biti lako”, rekao je Viktor Rašović

Cedili su Australijanci napade do kraja, slali lakše igrače na srpske centre, Nemanju Vica i Đorđa Lazića, i dobrano poremetili Srbiju. Za iznenađenje im je nedostajao još jedan raspucan igrač spolja uz Nejtana Pauera i Blejka Edvardsa

“Australija je od samog starta nametnula ritam sa dosta uplivavanja, ali konkretno u ovoj utakmici smatram da je naš najveći protivnik bio naš napad. I sam rezultat pokazuje to. Dali smo samo šest golova, njihov golman je briljirao i moramo da poradimo na napadu, on je škripao danas”, podvukao je mlađi od braće Rašović.


tagovi

vaterpolo reprezentacija SrbijeVaterpolo reprezentacija AustralijeSvetsko prvenstvo u vaterpoluViktor Rašović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara